Processen en communicatie

Standaardisatie & communicatie

Binnen een organisatie vinden veel werkzaamheden plaats die vanwege een repetitief karakter gestandaardiseerd kunnen worden. Door deze activiteiten te structureren en zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, kunnen organisaties flink wat tijd besparen. Bovendien legt u hiermee een stevige basis waar uw organisatie op kan terugvallen in mindere tijden. Oud Arlesteyn helpt u graag op weg.

Bedrijfsprocessen in kaart brengen

Een goed functionerend managementsysteem bevat duidelijke en werkbare beschrijvingen van de aanwezige bedrijfsprocessen. Daarvoor dient u eerst alle bestaande bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Het helpt daarbij om een bedrijfsproces eerst op te delen in de diverse processtappen: de gewenste situatie, de verantwoordelijkheden en de kritische interfaces. Dit kan per afdeling, (onderwijs) domein, of businessunit worden opgesteld. 

Vervolgens kunt u de beschreven bedrijfsprocessen delen met uw werknemers door middel van bijvoorbeeld een handboek, folder of intranet. De communicatie van de bedrijfsprocessen kan op verschillende manieren, waarbij het vooral belangrijk is dat u een middel kiest dat aansluit bij de beoogde doelgroep. Uiteindelijk gaat het erom dat het voor iedereen duidelijk en inzichtelijk is wie wat moet doen, wanneer ze het moeten doen en waar.

Crisismanagement

Wanneer alle bedrijfsprocessen zijn gestandaardiseerd en geoptimaliseerd, kunt u uw organisatie ook goed voorbereiden op incidentele zaken. Wanneer u weet waar grote risico's liggen en waar het mogelijk fout kan gaan, dan is het slim om de reactie van uw organisatie op zo'n incident alvast voor te bereiden. In tijden van crisis zijn reactietijden, verantwoordelijkheden, protocollen en persberichten slechts een paar elementen die goed geregeld moeten zijn. Is uw organisatie er klaar voor als er een cameraploeg op de stoep staat?

Draaiboek

Oud Arlesteyn kenmerkt zich door een discrete en praktische aanpak. Ruime ervaring bij o.a. de Koninklijke Marine en internationale concerns, waarborgen een werkwijze waarin geheimhouding en daadkracht voorop staan. Rust, overzicht en structuur zijn kernwoorden die in onze draaiboeken en adviezen centraal staan. We werken samen met gerenommeerde partners op het gebied van PR en Communicatie en kunnen (indien gewenst) ook voor een woordvoerder zorgen.

Meer weten? Bel naar +31 (0) 651 847 213, of stuur een mail naar info@oudarlesteyn.nl

Succesvol verstuurd

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op